Statiunea "Bãile Sãrate Sângeorgiu de Mures", renumitã pentru apele sãrate si nãmolul mineral, este cunoscutã încã din anul 1880, când s-a folosit pentru prima datã un bazin amenajat pentru bãi sãrate, alimentat cu apã dintr-un izvor de suprafatã. Primul proprietar al bãilor a fost baronul Csete Bela, care a observat cã ,,gropile sãpate pe terenurile sale, se umplu repede cu apã sarata". La 2 mai 1912 s-a forat prima sondã, la adancimea de 864 m. Se cãuta, ca de obicei, gaz metan, care aici în Transilvania are puritatea cea mai mare din lume (99,99%), dar din adâncuri a tâsnit ... apã sãratã. De atunci s-au mai forat înca douã sonde, la adâncimile de 799 m si respectiv 951 m.
Mineralizarea de exceptie, prin concentratie (135,586 mg/l) si prin continut (iod, calciu, magneziu, potasiu, azotati), conferã acestor ape reale virtuti terapeutice. Apa are cel mai mare continut de iod (11,4 mg/l) din Transilvania, iar iodul este ionul longevitãtii umane.
Apele sãrate de la Sângeorgiu se aseamãnã cu izvorul principal Szobranc, Elvetia, precum si cu apele de la Untere-Quelle din Elvetia, cele din urmã continând cu mult mai putin hidrogen sulfurat si numai pe jumãtate cloruri de sodiu comparativ cu apele de la Sângeorgiu de Mures.
Societatea a fost privatizatã în anul 1999, urmând sã fie integratã în anul 2004 în grupul de firme Benta Group. Dupã integrare s-au realizat investitii importante care au transformat vechea statiune într-un complex modern de recreere, întretinere si tratament – Apollo Wellness Club. În prezent complexul este una dintre cele mai dotate locatii cu profil de wellness din regiune si beneficiind de bogãtia resurselor naturale devine una dintre cele mai moderne atractii din turismul balnear românesc.
În concordantã cu viziunea actualilor proprietari de a exploata potentialul statiunii, lucrãrile initiale au vizat reconditionarea structurii existente a hotelului de 2 stele, precum si reamenajarea strandului cu apã sãratã si a bazei de tratament.
Lucrãrile de modernizare au continuat, si în august 2006 a fost inaugurat Apollo Centru Spa - cu suprafata de 3000 mp, având în dotare o piscinã cu apã dulce, un bazin cu apã sãratã, saune, salã fitness. Centrul Spa oferã si o varietate bogatã de tratamente traditionale si exotice, dintre care amintim hammamul, masajul tibetan, masajul cu pietre fierbinti, care sunt un real antidot pentru stresul cotidian.
Atractia Centrului Spa este Hammamul - baia turceascã, fiind un unicat în regiune, acesta reprezintã o experientã de lux, amintit în istorie încã de pe vremea romanilor, ca cea mai bunã cale de relaxare.
Pe parcursul anului 2007 au fost date în folosintã:
- noul strand cu apã dulce cu o suprafaþã de 2400 mp;
- în luna septembrie s-a inaugurat baza de tratament si balneofizioterapie Apollo Balneo - care pune la dispozitie personal calificat si echipamente performante pentru tratarea unei game variate de afectiuni;
- structura nouã a Hotelului Apollo****, cu dotãri de lux si servicii la standarde internationale;
- baza sportivã - Apollo Sport - cu terenuri de fotbal, tenis, baschet.
In perioada octombrie - noiembrie 2010 hotelul de 2* a fost renovat si clasificat la 3*.
"Sãnãtatea e darul cel mai frumos si mai bogat pe care natura stie sã-l facã." Michel de Montaigne